Társkeresés a betondzsungelben

Társkeresés a betondzsungelben

Reggeli, busz, villamos, iroda, munka estig, busz, villamos, vacsora, zuhanás az ágyba. Sokunk napi rutinját sűríti össze ez a pár szó, ami finoman szólva nem nevezhető ideálisnak. Mikor jut itt idő társkeresésre?

A felgyorsult élet és az állandó rohanás közepette sem feledkezünk meg ősi ösztöneinkről, mint amilyen a párkeresés, párválasztás ösztöne. Az embereknek szüksége volt tehát egy olyan megoldásra, ami lehetővé teszi, hogy új arcokkal ismerkedjenek meg – akkor is, ha az erre fordítható idő igencsak véges.

A szakadékot az internet és a gombamód szaporodó társkereső site-ok hidalták át. Ma már a legtöbb internetező beregisztrált, vagy legalábbis megfordult párszor az ilyen oldalakon, hiszen a társkereső funkciók mellett hétköznapi ismerkedésre, kapcsolatépítésre is nyílik itt lehetőség. Hiába, az ember társas lény, és ezen a technológiai fejlődés sem változtat.

A társkeresők lényegében ugyanazokra a funkciókra vágynak, amik ma már általánosnak tekintendők: ismerősnek jelölés, üzenetküldő funkciók, képnézegetés és chat. Ami miatt mégis hatékonyabbak ezek a site-ok az emberek összehozása terén, az a közönség érdeklődésének köszönhető, hisz’ a többség célja azonos: megfelelő párra találni.