A hűtés evolúciójának következő lépcsőfoka

A hűtés evolúciójának következő lépcsőfoka

A hűtés evolúciójának következő lépcsőfoka

A technológiai fejlődés sohasem áll meg az élet egyik területén sem, és ez alól természetesen a hűtés-, illetve fűtéstechnika sem képez kivételt.

Egyre modernebb, kényelmesebben használható, hatékonyabb, és ami talán a legfontosabb: energiatakarékosabb megoldások jelennek meg. Az evolúció következő lépcsőfokát a hőszivattyús megoldások jelentik, ezért cégünk, az Ódor Klíma 2000 Kft közeli szövetségre lépett az olasz Windex Grouppal, aminek köszönhetően Magyarországon jelenleg kizárólag tőlünk kaphatóak a kiváló minőségű Windex folyadékhűtők, Windex hőleadók és fan coilok.

Egy folyadékhűtő klímaberendezés kompakt készülék, ami az összes hűtéstechnikai alkatrészt magában foglalja.

A folyadékhűtők működési elvét talán úgy a legegyszerűbb körülírni, ha azt egy hagyományos hűtőszekrényhez hasonlítjuk, de azzal a különbséggel, hogy esetükben nem a levegőt hűtjük, hanem a berendezés hőcserélőjében keringetett közvetítő közeget, ami vagy víz, vagy fagyálló folyadék. Az alacsony hőmérsékletre lehűtött folyadékot szigetelt csőhálózaton keresztül szivattyú keringeti a beltéri egységekben, például fan-coilokban vagy légkezelő hőcserélőkben, amik hűtik, esetleg fűtik a helyiségek levegőjét.

Termékpalettánk rendkívül széles; az általunk forgalmazott készülékek teljesítménye 5kW-tól egészen 1MW-ig terjed. A Windex Grouppal történő együttműködésünknek köszönhetően az általunk kínált folyadékhűtők teljesen egyedivé formálhatóak, ezzel igazodva ügyfeleink speciális igényeihez. Ez többek között azt jelenti, hogy a vezérlést és a belső szerkezetet is az aktuális projekthez tudjuk igazítani.

A folyadékhűtők lehetnek kültéri és beltéri kialakításúak egyaránt.

A centrifugál ventilátoros vagy axiál ventilátoros, igen kompakt kialakítás is megtalálható kínálatunkban. Legyen szó bármelyik típusról is, az egy speciális hűtőköri kialakítással a fűtési üzemre is alkalmassá tehető, tehát nincs szükség külön készülékre, ami a levegő fűtéséről gondoskodik.
Bízzon meg Ön is több évtizedes tapasztalatunkban, és forduljon hozzánk bizalommal!