Kis lakások iránt van kereslet Békés megyében

Kis lakások iránt van kereslet Békés megyében

Nemrégiben látott napvilágot az OTP bank elemzése a jelenlegi ingatlanpiaci állapotokról, mely a Békés megyében uralkodó állapotokra is kitér. Kiderül belőle, hogy a lakáspiac és különösen a telekpiac továbbra sem tért magához a válság után, az árak továbbra is esnek. Előbbi esetben Békés megye a hazai mezőny közepébe sorolható be, a telekárak viszont meglehetősen alacsonyak országos összevetésben.

A Békés megyei ingatlanok közül főleg a hagyományos panellakások és a téglalakások a keresettek, ebben nincs eltérés az országos átlaghoz képest. Panellakások esetében 120.000 forint az átlagos négyzetméterenkénti ár, míg tégla építési mód esetében 160.000 forint ez az érték. Az is megszokottnak mondható, hogy a lakás állapota elég fontos kritérium: ha az ingatlan felújításra szorul, akkor csekély lesz iránta az érdeklődés.

A Duna House adatai szerint Békéscsabán a kis alapterületű, modernizált, lehetőleg felújított vagy újszerű állapotban lévő lakások iránt nagy a kereslet, 6-8 millió forintos a jellemző összeghatár, ameddig elmennek az érdeklődők.

Az ingatlanos cég közleménye azt is kiemelte, hogy a telekárak jóval drasztikusabban csökkentek, mint a lakásárak. Ennek következtében aki befektetési céllal szerezne telket Békés megyében, az jól teszi, ha az utolsó negyedévben elszánja magát a vásárlásra.