Belgyógyász

Belgyógyász

A belgyógyászati panaszok több problémából is eredhetnek. A fő probléma, hogy a mai emberek nem foglalkoznak magukkal. Rohanó életet élnek, nincs meg a mindennapjaikban az egyensúly. Nem esznek rendszeresen, nem fogyasztanak elég folyadékot, nem tartják fontosnak testük karbantartását. Ebből adódik, hogy a belgyógyászati problémák általában a testi adottságok, mint például a testalkat és az életvitel egyensúlytalanságából adódnak. Ha az egyensúly nincs meg az ember életvitelében, akkor sajnos kialakulnak ezek a problémák. Ennek ellenére, már a probléma megjelenése előtt tapasztalhatunk olyan jeleket, melyekre ha odafigyelünk, megelőzhetjük a nagyobb problémákat.

Rengeteg orvoslási módszer van a belgyógyászaton belül is, ennek ellenére a hagyományos belgyógyászok a legjobb orvosok a szakterületükön belül. Ennek az oka, hogy a hagyományos belgyógyászok a betegségre fókuszálnak már az első vizsgálat során is. Az orvosok a képzés során a diagnosztikát és a gyógykezelést tanulják, hiszen ez a kezelés alapja is. Az orvosok a betegségre fókuszálnak, így számukra nem hordoz túl sok információt, ha azt mondjuk, hogy semmi bajunk nincs. Ha csak felteszünk különféle kérdéseket, hogy mi bajunk lehet, beteg leszek-e, hogy vékony vagy esetleg kövér vagyok.

Sajnos a magyar egészségügy nagyon rossz helyzetben van, sajnos egyetlen lépést sem tudnak tenni a fejlődés irányába. Nagyon kevés a jó orvos, nagyon kevés az új műszer, és egyáltalán a megfelelő műszer a diagnosztikához.

Ezért mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy testünk egészséges legyen. Fontos a rendszeres, egészséges étkezés, és az, hogy odafigyeljünk testünk egészségére.