A jövő: mobilos böngészés

A jövő: mobilos böngészés

A foglalkozásomból kifolyólag mindig képcentrikus voltam. Úgy vagyok ezzel, mint a mai fiatalok, előbb a kép tetszik meg, és csak aztán olvasok bele. Nos az okostelefon kicsi méretéből eredően nem igazán sok szöveg olvasására lett kitalálava, még akkor sem ha csak Fűszerek után kutatok. Előnyben részesítem a jó képekkel frappánsan megírt cikkeket, ha nem ilyen, akkor gyorsan tovább is lépek.
Egy webáruházban, meglepetésemre, sokat időztem, ez az egzotikusfuszerek.hu. Utána gondolkodtam el rajta, vajon miért? Megpróbálom elemezni:
• Nagyon szép képekkel dolgoznak, minden gyönyörűen jön a mobilon. A szövegek jól olvashatók, logikusan van felépítve az áruház, témákra bontott árukkal.
• Sok olyan információt találtam az áruknál, amiről fogalmam sem volt idáig, de érdekelt a téma, történetek egy-egy áru mögött, eredete, és sok olyan információ, amelyeket jó tudni egy hétköznapi művelt embernek. A lexikonukban sorra olvastam el a leírásokat, történeteket a klasszikus fűszerkeverékekről, melyekről hallottam ugyan, de sok fogalmam nem volt róluk.
• Azokat az információkat, amelyeket nem szükséges elsőre tudni, egy átfutó böngészésnél, egy kis zöld nyíl alá vannak rejtve, és csak a kinyitásakor olvasható, ilyen például a minőségét megőrzi dátum feltüntetése (zseniális szolgáltatás egy vevő részére, ilyet nem láttam sehol), a származási hely, összetevők, tápérték, stb. De jó hogy ott vannak ezek az információk, és mégsem tömítik el a böngészendő felületet.
• Remek inspirációt szolgált a Receptek gyűjteménye is. Szinte már el kezdtem főzni, de még haza sem értem. Mindezeket élvezhetően a mobilon.
• A vásárlás is egyszerűen zajlott a mobilon, és ami nagyon meglepett, az az, hogy milyen gyorsan kaptam meg a csomagot, és ez tetőzte a pozitív élményt a webáruházzal kapcsolatban.
Öröm volt találni egy, vélhetően nem túl sok pénzből fejleszett webáruházat, amely kellemes élményben részesített. Könnyű olyat találni, amely mögött érződnek a sok milliók, de egy emberközelibb, mint az egzotikusfuszerek.hu, nagyobb élmény.