július, 2016

Rendezvényszervezés

Zalaegerszegen, egész nyáron különféle programok, fesztiválok váltják egymást. Az eseményeket szervező intézmények a lehető legjobbat szeretnék kihozni a kiállítások és vásárok rendezéséből. Az önkormányzat területet biztosít a szabadtéri rendezvényeknek. A szervezőknek biztosítaniuk kell a résztvevőket a problémamentes szórakozásról. Alkalmaznak biztonsági cégeket, alkalmi segítőket és állandó munkaerőket is. Ha nyári alkalmi munkát szeretne, akkor az interneten megtalálja a ZalaegerszegAllas.hu oldalon. A legfontosabb a turisták, a fellépők, az árusok és a helyszínek biztonsága. Nagy felelősség és komoly csoportmunka előzi meg egy fesztivál lebonyolítását. Alkalmassá kell tenni a helyszínt az eseményre, meg kell hívni és szerződéseket kell kötni a fellépőkkel, rendelkezésükre kell bocsátani szállást, és a biztonságukat megszervezni. Megtalálni a legalkalmasabb munkatársakat és segítőket. A lebonyolítás után gondoskodni a helyszín rendezéséről (mint takarítás, esetleges károk helyreállítása). Leggyakrabban a növények károsodnak.

Nyári állás egyetemistáknak

A nyaralási főszezon igazodik az iskolai tanévhez. Éppen ezért, a Balaton parti ifjúsági táborozások is júliusban és augusztusban a legaktívabbak. Az iskolások a hivatásos nevelők felügyelete mellett aktív pihenéssel, kikapcsolódással tölthetik az idejüket, két hetes turnusokban. Ma már a szülőknek ez elég nagy költség. Nem finanszírozza az állam, mint az előző rendszerben. A kisdiákokat a nyáron szabad egyetemi és főiskolai hallgatók felügyelik. Ha ilyen nyári munkát szeretne, a VeszpremAllas.hu oldalon keressen nyaralási szezon előtt. A felsőfokú oktatási intézmény hallgatója nyaralással még pénzt is kereshet. Persze nagy felelősség a felszabadult fiatalok felügyelete. Komoly szakértelmet igényel. A hallgatóknak még élénk emlékeik vannak a saját táborozásaikról, ezért könnyebben boldogulnak, és könnyebben szót értenek a tinédzserekkel. Tudják mi volt jó és mi nem tetszett nekik, mitől kell óvniuk a szülők nélkül nyaraló gyermekeket. Könnyebben megértetik velük magukat. A kisebbek felnéznek rájuk, és elfogadják a tanácsaikat, utasításaikat.

Kereslet és kínálat munkaerő terén

Nem csak a vállalatok és cégek ajánlanak munkát az állást keresőknek hirdetések útján. A munkanélküliek is ajánlják magukat a vállalkozások részére. Így a kereslet és a kínálat, talán gyorsabban megtalálja egymást. A legtöbben szeretnének a lakhelyükhöz közel, vagy helyben elhelyezkedni. Megtakarítják az időt, amíg a munkahelyükre jutnak. A munkaadó pedig költséget takarít meg, mert nem kell az utazást semmilyen módon fizetnie. A helyi lakosok a VacAllas.hu segítségével találják meg a felszabadult állásokat. A váci vállalatok és cégek úgyszintén az internetes hirdetések útján fogadhatják a jelentkezőket. Mindkét fél segítségére lehetnek a munkaügyi központok és a munkaerő közvetítő cégek. Ha egy új beruházás kezdődik egy multinacionális cég finanszírozásában, akkor sok munkahelyet kell betölteni. Ilyen esetekben megbíznak munkaerő közvetítő céget, hogy toborozza össze a működéshez szükséges alkalmazottakat. Ha szükséges, a megfelelő képzést és betanítást is vállalják, az általában szalagmunkával előállított termékekhez.

A törökbálinti DEPO

Törökbálint Budapest központjától tizenöt kilométerre fekszik, szép erdővel borított hegyek között. A főváros közelsége miatt sokan ingáznak a lakóhelyük és a budapesti munkahelyük között. Mivel a várost két autópálya és az M0 körgyűrű is érinti, könnyen megközelíthető minden irányból autóval. A település gazdaságföldrajzi helyzete kiváló, ezért is épült meg a törökbálinti DEPO, ami lehetőségeket teremtett a külföldi befektetőknek és a hazai vállalkozásoknak a teljesítményük növelésére. A TorokbalintAllas.hu oldalon pedig állandóan hirdetéseket találni, betöltendő munkahelyek kínálatával. Hipermarketek, nagy raktárak, szállítmányozás, telefontársaság. A város fejlődése köszönhető a nemzetgazdasági szinten is meghatározó szerepet játszó nagybefektetők székhelyének Törökbálinton. Az első magyar hipermarket áruháza is itt működött. Aki helyben szeretne munkát vállalni, biztosan talál a képesítésének megfelelőt. Ha nem, akkor a fővárosi lehetőségek is rendelkezésre állnak. Leginkább a szállítmányozás és a raktározás területeire várnak munkatársakat.

Kettős szakképzettséggel

Egy lakástextil áruházban, vagy üzletben olyan munkatárs a megfelelő. aki több féle szakmával rendelkezik. A legjobb példa erre, az az internetes hirdetés, ahol egy lakástextileket forgalmazó KFT, bolti eladót és egyben varrónőt keres. A feladatai a lakástextil eladáson kívül, az értékesített függönyök és másodfüggönyök, egyéb textilek, kiegészítők, esetleg díszpárnák megvarrása, a megrendelő kívánsága szerint. A munkavégzés helye Tatabánya. Ha érdekli a munka, akkor a TatabanyaAllas.hu oldalon megtalál minden információt, például, mik a feladatok? Függönyvarrás és egyéb lakás kiegészítő textilek megvarrása, a vevők igényfelmérése, tanácsadás, értékesítés, megrendelések kezelése. Elvárás az eladói és varrónői gyakorlat, jó kommunikációs képesség, barátságos, megnyerő modor, precizitás, pontosság és megbízhatóság. Ha van gyakorlata az eladásban és a függönyvarrásban, az előnyt jelent. Versenyképes fizetést kínálnak, a munkahely megbízható és jó a kollektíva. Szükséges tapasztalat egy-három év. Varrónői és eladói szakképesítés.

Fontos feladat egy cégnél

A szombathelyi vállalkozóknak éppolyan nehéz jó munkaerőt találniuk, mint az ország többi régiójában üzemelő vállalatoknak. A munkaerőpiacon nem mindig olyan a felhozatal, ami a cég profiljába beleillene. Vagy a szaktudás hiányzik, vagy a gyakorlat, vagy a munka iránti akaraterő. Mindegy is melyik az, ami hiányzik, de ha nincs meg a tökéletes ember, akkor keresni kell tovább. Jó helyszíne lehet a keresgélésnek a SzombathelyAllas.hu oldal, ahol a környékben élők keresik leendő munkaadójukat. A lényeges, hogy szögezzük le mi az, amit mindenképpen elvárunk egy jelentkezőtől, ami nélkül esélyt sem adunk a személyes interjúra. Ennek sok oka lehet, hogy ragaszkodunk bizonyos elvárásokhoz, de vannak munkakörök, amiben lényeges, hogy megbízható és felelős ember dolgozzon, aki érti is a dolgát, és nem csak elvan, mint hal a szatyorban. Emellett pedig meg kell említeni a másik oldalt is, azt amit biztosan tudunk kínálni egy alkalmazottnak, anélkül, hogy plusz műszakokat, vagy túlórákat kellene bevállalnia.

Munkavállalók az ötvenes éveikben

Ötven éves kor felett, ha az ember elveszti a munkahelyét, akkor már nehezebben tud magának másikat szerezni. Kevés cég van, aki szívesen alkalmazza ezt a korosztályt, mert ez az a kor amikor már a betegségek felerősödnek és előjönnek a nyavalyák. Mindenkit nyúzhat a csúz, de ettől a kórtól kezdve már gyakrabban fordulnak elő nem várt betegségek és a fizikai terhelést is nehezebben, viselik. Ennek ellenére is vannak még munkaadók, akik nem a kort nézik. A SzolnokAllas.hu oldalon utána tudnak nézni a város és környékén élők az aktuális munkalehetőségeknek, és bátran pályázhatnak rájuk. Vannak olyan cégek, akik számítanak ennek a korosztálynak a szakmai tudására és szakmai tapasztalatára, mert ők több dolgot láttak az esetleges szakmában, mint a fiatalok, akiknek ott van még a tojáshéj a fenekükön. Éppen ezért nem szabad feladniuk és jelentkezniük kell minden egyes munkára, amire csak esélyt látnak, hogy felvételt nyerhetnek. Előbb, vagy utóbb biztosan lesz olyan vállalkozás ahol számítani fog a tudás is nem csak a kor.

Hiányszakmával rendelkezve

Amikor az ember szakmát választ nem tudhatja, hogy mire elvégzi az iskolát addigra az a szakma nem e lesz telített, és nem tudhatjuk, hogy lesz e számunkra hely a munkaerőpiacon. Ha szerencséje van az embernek, akkor pont hiány lesz a piacon ebből a szakmából, de amennyiben, nem vagyunk szerencsések, akkor lehet, hogy jobban járunk, ha átképesztetjük magunkat egy olyan hivatásra, amiben jobban tudunk érvényesülni. A SzekesfehervarAllas.hu honlapon utána tudunk nézni, és követni tudjuk, hogy milyen állások is vannak és mi az a munka, amire sokan keresnek munkavállalókat. Ez lehet az irányadó abban, hogy mit is kell tanulnunk, ahhoz, hogy biztosan találjunk magunknak munkahelyet. A több szakmára vagyunk szakosodva akkor a jövőben is nagyobb esélyünk, van az álláslehetőségekre. Ha arról van szó, akkor, akár három vagy négy tudományt is kitanulhatunk a biztonság kedvéért, vagy elhelyezkedhetünk egy munkahelyen, és amellett kitanulhatunk egy keresettebb munkalehetőséget. Ha elég elszántak vagyunk akkor elég hamar válthatunk egy jobb lehetőség felé.

Kismamák munkában

Amikor egy nő életében eljön az a pont mikor kisbabát vár, akkor minden erejét erre összpontosítja. Ha ez életének abban a sajnálatos szakaszában éri mikor éppen nincs munkahelye, akkor ez egy kicsit beárnyékolhatja a boldogságát, de van rá megoldás. Keresnie kell magának egy olyan munkahelyet, ahol a munkavégzés nem okoz gondot a várandóság mellett, és a munkaadói sem nézik rossz szemmel, hogy hamarosan szülési szabadságra megy. A SzegediAllas.hu oldalon ilyen és ehhez hasonló állásokat lehet keresni, a város és a környékén élőknek. Meg kell pályázni egy ilyen állást, és ha lehetőség van rá, és mi is így gondoljuk, akkor akár azt is megbeszélhetjük, hogy visszavárjanak bennünket a szülés és babázás után. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor, ha eljön az ideje, akkor ismét kereshetünk magunknak egy olyan munkahelyet, ahol az időbeosztás is lehetővé teszi, hogy keményen dolgozzunk, de mellette anyák is tudjunk lenni. Hiszen mind a kettő nagyon fontos egy nő számára, mert így lesz kiegyensúlyozott az élete és a gyerek élete is.

Helyi vállalkozásnál munkalehetőség

A szegedi vállalkozások is küzdhetnek azzal a problémával, hogy kit és mikor alkalmazzanak, ha sok a munka a cégnél. Először is el kell dönteni, hogy milyen munkakörben szeretnénk alkalmazni az illetőt, illetve, hogy milyen előmenetelt várunk el a felsorakozó jelentkezőktől. Mik azok a feltételek, amik, nem meg kell mindenképpen felelni, és mik azok, amik elhanyagolhatóak a többihez képest. Tudnunk kell, hogy mi lesz a feladat pontosan, amire alkalmasnak kell találnunk a kiválasztottat. A SzegedAllas.hu oldal pontosan olyan oldal, ahol közzé tehetjük a pályázatot, méghozzá úgy, hogy a környékben élők lássák első sorban, hiszen közülük várjuk a jelentkezőket. Ha összetett feladatkört szánunk a majdani munkavállalótól, akkor érdemes több körös interjút is tartani, hogy ki lehessen szűrni a legalkalmasabb jelöltet a feladatra. Olyan embert nem igen fogunk találni, aki azonnal tudja majd mi a dolga, és önállóan tudja azt végezni, ezért is javasolt olyat választani, akivel a későbbiekben is, ki tudnak jönni a kollégák is.

1 2 3 4