április, 2016

Az orvosi weblapok titka

Miután rengeteg orvosi, klinikai, weblapot alkottunk az utóbbi pár évben, azt látjuk, vannak bizonyos ismétlódések, iparági szenderdek, amiknek egy orvosi weblap készítése során meg kell felelni. Az orvosi honlapkészítés, weboldal készítés titka bizonyára sok embert érdekel, pedig valójában általánosan érvényes minden céges vállalkozás esetében. Az orvosi, klinikai weblapok talán csak komolyabban veszik az internetes megjelenést. Mindig rengeteg fotót használnak, többségében profi fotós által készített nagyon szép, minőségi fotókat. Komolyan veszik a cégismertető oldalt és azt a részt is, ahol a kollégák bemutatkoznak, ide is kivétel nélkül mindig érkezik a sok jó minőségű fotó. Az orvosi honlapok esetében az egyes szolgáltatások leírása is fontos szerepet kap, látszik, hogy rengeteg időt töltöttek el a céges folyamatok végiggondolásával. A klinikai weblapok sosem mulasztják el az ilyen volt-ilyen lett típusú esettanulányokat sem, éppen ezért weboldaluk sokkal gazdagabb és sokkal több információt tartalmaz, mint bármely más vállalkozás hasonló weblapja. Az elkészült oldalakat aztán precíz online marketing kampány követi, így teljes a weblap készítés sikere.

Hivatás és gyermekvállalás

A nő hivatása mellett is nő maradhat, de lehet e, anya is? Azt, hogy lehet, már sok-sok nő bebizonyította. Található néhány olyan állás ahol nem hátrány a kisgyermek az anyuka hivatásában. Ha nincs nagymama, aki vigyázzon a kicsikre, lehetőség van bölcsődei és óvodai elhelyezésre. A nő bátran gyakorolhatja a hivatását. Az apukákról sem kell megfeledkezni. Ma már ők is mehetnek GYES-re, vagy vigyázhatnak a szabadidejükben a gyerekekre. Például a házi gyermekorvosi állás Veresegyház belvárosában is gyermekes doktornő állása. Nem jelent gondot a gyermeknevelés, mert számíthat a családtagokra, akik segítenek mindenben. A családi összefogásnál nincs jobb megoldás az élet dolgaira, problémáira. Ha megoldjuk, akkor már nem is probléma, hanem öröm a gyermek minden családtagnak. A nagypapa is elkísérheti az iskolába a kis unokáját, és nagymama is beadhatja neki a gyógyszerét, ha beteg lesz. Az apuka elindíthatja az iskolába, vagy elviheti a kis iskolás gyermekét. Természetesen nem nélkülözhetik az édesanyjukat sem állandóan.

Háztartási munka

Valamilyen házimunkát mindenki végez, a háziasszonytól kezdve a ház uráig, de még a gyermek is. A háztartás vezetése kezdetben fejtörést okoz, de néhány év alatt nagyon is bele lehet jönni. Háztartást vezetni nem mindenki szeret, ezért található ilyen állás Vecsés tehetősebb háztulajdonosainál. Általában fiatal nagyon elfoglalt emberek kérnek idősebb házvezetőnői segítséget a háztartásukba. A középkorú asszonyok már elég tapasztaltak ezen a területen, ezért szívesen vállalnak ilyen munkát. Bírják a terhelést, elég jó fizikai és szellemi állapotban vannak. A gyermekekhez is még elég fiatalosak, könnyen szót értenek a nagyobb gyermekekkel. Sok esetben nagymamának tekintik. Könnyű megszeretni, és családtagnak érezni egy jó természetű, kedves és dolgos házvezetőnőt. A háztartási munkát ugyanúgy végezheti, mintha a saját háztartása lenne, mintha a saját családjának dolgozna. Az ilyen munka, esetleg bentlakással az olyan egyedül maradott nőknek kedvező, akik szeretnek dolgozni és nem félnek az új dolgoktól, nem akarnak egyedül lenni.

Hogyan pályázzunk, ha egy bizonyos cégnél szeretnénk dolgozni?

A GYES-en lévő kismamák számára rendkívül fontos, hogy miután a pici már beadható az óvodába, akkor mindenképp vissza tudjon menni dolgozni, hiszen a rendszeres jövedelem számukra is fontos. Azonban ha azt szeretnénk, hogy a gyermekünk ugyanúgy megkapja a maximális figyelmet az mellett, hogy közben a munka világában is maximálisan teljesítünk, érdemes egy részmunkaidős pozíciót keresnünk. Persze a későbbiek során már a teljes, nyolc órás munkaidő is bevállalható, viszont ekkor már általában nagyobbak a gyerekek is. Ami viszont talán a szűk keresztmetszet lehet, az az idő, éppen ezért ott keressünk munkát, ahol lakunk. Remek és valóban minőségi állás Várpalota nagyobb vállalatainál is kereshető, még akkor is érdemes elküldenünk egy pályázati anyagot, ha esetlegesen éppen nincs nyitott pozíció. Hiszen bekerül az önéletrajzunk egy adatbázisba, amelyből a későbbiek során igen csak dolgozni szoktak a HR-es munkatársak. Mivel pedig így pontosan ott dolgozhatunk és olyan munkaidőben, ahogy szeretnénk, így érdemes folyamatosan nyitott szemmel járni.

Az idegen nyelvű munkalehetőségek rengeteg kihívással járnak

Ha idegen nyelvű állás hirdetéseket látunk az interneten, vagy éppen a helyi sajtóban, biztosak lehetünk abban, hogy komoly nyelvtudásra van szükség az adott pozíció betöltéséhez. Azonban ma már több lehetőség közül is választhatunk, többek között az is, hogy megtanuljunk egy olyan nyelvet, amelyet minden esetben sokat segíthet a munka keresésünk során. Azok számára pedig, akik esetlegesen több idegen nyelven is beszélnek, valamivel könnyebb dolguk van. Természetesen csakis rajtunk múlik, hogy milyen szinten beszélünk egy nyelvet, viszont ha az adott állás Tiszaújváros legszebb helyén van, ugyanúgy el kell küldenünk egy minőségi, sokszor idegen nyelvű pályázati anyagot, mintha csak hagyományos helyre szeretnénk menni dolgozni. Mivel pedig ilyen esetekben az állásinterjú is teljes egészében idegen nyelven történik, hiszen a szakembereknek valóban fontos, hogy megfelelő szinten tudjunk kommunikálni akár rövid, akár pedig hosszabb távon. Így készüljünk fel maximálisan erre a fajta megmérettetésre.

Hogyan zárjunk pozitívan egy állásinterjút?

Általánosságban amikor egy teljesen új állást keresünk, semmiképpen sem szabad elengednünk magunkat. Sem az első napon, sem pedig hosszú távon, hiszen fontos, hogy a cég maximálisan elégedett legyen velünk. Természetes dolog, hogy az olyan állás Szentes központjában, amely a helyi szakembereket célozza meg, folyamatosan kerülnek fel azokra az internetes hirdető portálokra, amelyeket kifejezetten egy-egy földrajzi területre vannak fókuszálva. Ha pedig mi is ismerősek vagyunk ezeken az oldalakon, akkor a legújabb hirdetéseket kell átnéznünk, amelyek mindig az első helyen vannak. Ezzel rengeteg időt és persze energiát spórolhatunk meg magunknak, ennek köszönhetően pedig sokkal több időnk lehet felkészülni egy-egy személyesen is megtartott állásinterjúra. Ezt pedig biztosan észre fogják majd venni azok a szakemberek is, akik a felvételi elbeszélgetést tartják. Mivel pedig ez mindig jó pont, így könnyedén kitűnhetünk a tömegből. Ez pedig már fél siker, hiszen megnyerni a felvételiztetőket sosem egyszerű.

Kilátástalanul

Egy hatvannyolc éves férfi, akinek valamilyen okból nincs semmije, hogyan tud megélni? Nincs számára állás Tata egész területén, de még az egész országban sem. Túlkoros és nincs állandó bejelentett lakhelye. Mind tudjuk, hogy ezek az emberek és a körülményeik tehetnek arról, hogy ilyen helyzetbe kerültek idős korukra. Ismerősünk is hibás, hogy a családja elhagyta, vagy ő hagyta el őket, amikor még volt szép jövedelme. Ma pedig ötvenezer forintból él, és egy állattartó vállalkozónak dolgozik, – ellátja az állatok körüli teendőket – ételért és szállásért. Míg meg nem betegedett ez működött. Munkaképtelen állapotban, a rehabilitációs intézetben. Senki nem látogatja az egyik lábát elveszített betegnek. Pedig van két felnőtt lánya és volt felesége, akikkel nem tartotta a kapcsolatot. Munkaadója behozta neki a járandóságát, étellel is ellátta, de nincs rá szüksége tovább, nem mehet vissza abba a fűtetlen szobába, ahol élt. A vöröskereszt látta el ruhákkal, cipővel, és amire szüksége lehet a kórházban. Helyzete kilátástalan.

A személyi asszisztens feladatai

Személyi asszisztenst keres egy cég a gyárigazgató mellé. Az állás Tapolca belvárosában várja a jelentkezőket. A legfőbb feladat a gyárigazgató munkájának teljeskörű támogatása és segítése. Szervezi a programjait és lebonyolítja azokat. Kimutatások és prezentációk önálló készítése, a cég vendégeinek fogadása és ellátása. Irodai adminisztrációs munkák ellátása. Üzleti levelezés, kapcsolattartás a külső és belső partnerekkel. Posta kezelése (beérkező levelek bontása és iktatása, a kimenő levelek feladása) és a határidős munkák precíz elvégzése. Elvárás a tárgyalásképes nyelvismeret, a jó kommunikációs készség, rugalmasság, precizitás, önállóság, számítástechnikai ismeretek. Előnyt jelent több nyelv ismerete, előzőleg, más munkahelyen megszerzett gyakorlat. Friss diplomás pályakezdő is jelentkezhet, nem akadály a gyakorlat hiánya. Lényeges a tárgyalóképes angol nyelvtudás. Angol felsőfokú nyelvvizsga szükséges. Munkaterületei: irodavezető, adminisztratív vezető, személyi, szakmai asszisztens, titkárnő/titkár.

Nem mindegy, hogy milyen értékeket képviselünk a munkaerő piacon

Ha folyamatosan szeretnénk magunkat tovább képezni, akkor érdemes napról napra tájékozódni arról, hogy pontosan milyen lehetőségeink vannak. Természetesen ennek köszönhetően lehetünk mindig értékesek a munkaerő piacon, ez mellett pedig egy minőségi állás Szigetvár központjában is könnyedén megnyerhető. Fontos, hogy mindig egy összeszedett és minőségi munkahelyet válaszunk, hiszen csakis így leszünk maximálisan elégedettek és persze boldogok is. Hiszen ha a munkahelyünk minden szempontból tökéletes, akkor az életünk egyéb területein is maximálisan helyt tudunk majd állni. Ha pedig úgy döntünk, hogy hosszú távon ugyanott dolgozunk és ez mellett maximális fejlődést irányzunk magunk elé, biztosan komoly karriert építhetünk. Folyamatosan tennünk kell azért, hogy a nyelvtudásunk is olyan mértékben fejlődik, ahogyan arra szükségünk van, és amit egyébként megkövetel maga a munkaerő piac is. Ennek köszönhetően pedig folyamatosan minőségi munkát adhatunk, amelynek a következménye a minőségi fizetés lesz.

Munkahely váltás előtt legyünk mindenképp előre látók

Azok a munka lehetőségek, amelyek a közvetlen környezetünkben vannak, folyamatosan jó választásnak bizonyulhatnak, azonban nem utolsó szempont, hogy a munka lehetőség pontosan milyen környezetet is tartogat. Azonban amikor már egy meglévő állás Szigethalom egyik nevezetes cégénél van, mindenképp legyünk tisztában azzal, hogy merre tudunk elindulni, ha másik munkát szeretnék keresni. Ha egyáltalán nincs semmi féle lehetőségünk arra, hogy a közelben dolgozzunk, mindenképp gondolkodjunk, mielőtt lépünk, hiszen ha nincsenek lehetőségeink, akkor elképzelhető, hogy hosszú hónapokon keresztül munka nélkül maradunk majd. Természetesen nem utolsó szempont, hogy milyen irányba szeretnénk elindulni, ugyanis vannak olyan pozíciók, amelyek kevésbé keresettek, míg mások többszörös túljelentkezéssel bírnak. Ekkor pedig az elképzelhető, hogy nekünk kell átképezni magunkat, azonban ez is egy olyan kihívás, amit mindenképp teljesítenünk kell, még akkor is, ha nehézségeink támadnak vele akár már az első vizsgák alkalmával is.

1 2 3 8