július, 2013

Hajhosszabbítás hüvelyes technikával

A hosszú, dús haj minden nő álma. Manapság a hajhosszabbítás már néhány óra alatt megoldható. Természetesen több fajta technológia közül választhatunk, melyekkel rövid időn belül elérhető a hőn áhított frizura. Az egyik és talán a legmodernebb módszer az úgynevezett hüvelyes póthaj. A technika lényege, hogy a póthajtincsek végét belehúzzák egy kis műanyag hüvelybe, melynek segítségével hozzá rögzítik a saját hajhagymához. Mivel a hüvely teljes mértékben átlátszó, így nem is látható viselés közben. Előnye, hogy egyáltalán nem rongálja a saját hajat, valamint könnyű kezelhetősége végett nagyon könnyű a póthaj eltávolítása is. Egyre jobban kezd elterjedni a szakmában egyszerűsége miatt, arról nem is beszélve, hogy ennek az eljárásnak köszönhetően már semmi féle hátránya nincs a hajhosszabbításnak és a hajdúsításnak. Ezen felül persze egyéb technikák is léteznek, melyekhez sokan ragaszkodnak, mivel a hosszú évek alatt beváltnak számítanak. A hüvelyes technika ugyanolyan tartós, mint társai.

A nyári gumi használata a téli hónapokban nem ajánlott

Az abroncsok gyártása során a gyárak nagy odafigyeléssel adagolják az egyes összetevőket a kaucsukhoz. A nyári gumi esetében általában mindig úgy állítják elő a termékeket, hogy keményebb legyen az abroncsok szerkezete. Ha ez a szerkezet megfelelő, akkor az abroncs a nyári hónapok időjárási viszontagságait is ki fogja bírni, hiszen a meleg által keletkezett meglágyulás után az abroncs visszanyeri eredeti állapotát. Ezt a folyamatot az abroncs többször is végre tudja hajtani, hiszen a szerkezete igen stabil. A kötések is megfelelőek, így semmiféle probléma nem léphet fel a lágyulás majd későbbi újraszilárdulás alatt. Többek között ez az oka annak, hogy a téli abroncsok nem képesek arra, hogy hosszabb távon bírják a nagyobb hőmérsékletet és terhelést. A téli gumi használata a nyári hónapokban nem okoz különösebb problémát, tapadása is megfelelő, viszont keményebb szerkezete miatt számolnunk kell azzal a ténnyel, hogy sokkal hamarabb el fog kopni, mint a nyári társai. Mivel nem a magas hőmérsékletű aszfaltra tervezték, így a meleg hatására a kopás nagyobb mértékben megy végbe.

A négy évszakos abroncsok hamarabb elkophatnak

Sokan úgy döntenek, hogy nem cserélik az egyes évszakok változásával az abroncsaikat. A nyári gumi téli használata nagyon balesetveszélyes, hiszen ez a fajta abroncs nem biztosít megfelelő tapadást. Ezzel szemben a téli guminkat nyugodtan használhatjuk nyáron, hiszen a tapadása megfelelő. Viszont ebben az esetben számolnunk kell azzal, hogy az abroncsunk nagyon hamar el fog kopni. Létezik egy köztes megoldás is, amely igen pénztárcakímélő. Ez nem más, mint a négy évszakos abroncs. Tulajdonképpen anyagát tekintve nagyon hasonló a téli gumi alapanyagához, azzal a különbséggel, hogy télen is használható és nyáron is. Hátránya tulajdonképpen ugyanaz, mint a téli abroncsé, ami a kopása. Mivel igen gyenge és puha anyagból készül a nyári abroncshoz képest, ezért nagyon gyorsan elkopik. Útviszonyoktól függően akár rövidebb idő alatt is elkophat az abroncs mintázata, ami szintén azt eredményezi, hogy újabb abroncsokat kell vásárolnunk annak érdekében, hogy télen és nyáron is biztonságosan közlekedhessünk.

Az abroncs szerkezetében megtalálható makromolekulák fontossága

Az abroncsunk állapota mindig nagyon fontos, ezért folyamatosan ellenőriznünk kell azt. Egy-egy autógumi akciót érdemes lehet nyomon követni, hiszen bármikor előfordulhat például egy defekt. Előfordulhat az is, hogy például a gumi alapanyaga nem a legmegfelelőbb, így hamarabb elkopik az anyag. Előfordulhat az is, hogy a vulkanizálás során nem a legmegfelelőbb hőmérsékleten megy végbe a reakció, így a végtermék nem lesz tökéletes. Tehát például ha a vulkanizálás folyamata nem a megfelelő hőmérsékleten történik, akkor bizonyos problémák merülhetnek fel. Ennek oka, hogy abban az esetben, ha a hőmérséklet csökken a vulkanizálás közben, akkor csökkennek a makromolekula szegmensek is, ettől fogva azok mozgékonysága is kisebb lesz. Ennek a következménye, hogy ha az abroncs használat közben a külső ráhatások miatt eldeformálódik, akkor nem áll vissza később az eredeti formájába. Ezen probléma következménye lesz a későbbiekben, hogy az abroncs egy úgynevezett üvegállapotba kerül, tehát nem lesz többé rugalmas, úgymond bármikor el is törhet. Tehát a makromolekulák közti kölcsönhatás nagyon fontos szerepet játszik az abroncs szerkezetében. Ha a kölcsönhatás erősödik, akkor az abroncs szakítószilárdsága is megnő, tehát jobban fogja bírni a külső hatásokat. Ez persze attól is függ, hogy a molekula szerkezetben milyen hosszú az adott szénlánc. A molekulák összetétele során találkozhatunk az úgynevezett poláros csoportok fogalmával is, melynek lényege, hogy minél több ilyen csoportot találunk a szerkezetben, annál magasabb a szakítószilárdság mértéke.